Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header
Just another WordPress site
Header

Jai-ca, matèria primera de qualitat a la Barceloneta

maig 19th, 2015 | Posted by admin in Clients amb història

Entre locals dirigits a “guiris”, una mica amagat de la ruta dels que busquen la platja, ens trobem el bar Jai-xa, un clàssic del barri de la Barceloneta, a la Ciutat Comptal. En peu des de 1955, acaba d’obrir un segon espai al costat de l’original (Ginebra, 13), però sense canviar gens ni mica la selecció de producte i filosofia.
Regentat per Jaime, nascut al barri i testimoni dels canvis que ha sofert la zona, Jai-ca és un bar amb un look molt característic i reconeixible per la seva barra i un terra de marbre blanc i negre del qual no es veu ni un pam en hora punta. Perquè el Jai-ca és un d’aquells locals de bullici, tapes i barreges. Tant pots trobar-te al del barri, de tota la vida, com el hipster que baixa del Born. Tots ells van a la búsqueda d’una canya ben fresca, un vi o vermut i, como no, de les seves magnífiques tapes, amb racions generoses, a preus molt ronables i una amabilitat poc usual a zones turístiques.

Jaica01

La barra del Jai-ca ens presenta una oferta clàssica, de tota la vida: patates braves, bombes, croquetes, pinxos moruno, xipirons, bunyols, pescaíto fregit, navalles, pop a la gallega, musclus, gambes salades… El denominador comú, i part del secret del seu èxit, és la matèria primera. Per en Jaime, la qualitat i honestedat en el producte és el que diferencia el seu local dels qui pretenen aprofitar el filó turístic de la zona, del qual, per cert, no en renega en absolut perquè són molts els estrangers que gràcies a les prescripcions i reclam de la gent del bar, acaben sucumbint.

Entre els productes seleccionats per les tapes, Jaime compta amb Casa Boix, especialment amb el beicon ibèric i el pernil cuit (encara que confesa que a casa seva, no falten també productes com el pit de gall dindi). La relació del propietari del Jai-ca amb Casa Boix es remunta a fa més de 5 anys, en els quals hem vist com es manté l’esperit del local, el bon fer i la amabilitat que ens ha captivat. I és que en Jaime és una d’aquelles persones que, a més de ser un professional del sector, t’atrapen amb històries i anècdotes. És impossible no riure quan recorda el mític lloro “Valdemoro”, un clàssic del Jai-ca des de la seva obertura. També ha estat testimoni de com es reunien els membres del PSUC al seu bar, entre d’altres moltes coses.

Jaica02

Per a Casa Boix, és un plaer conèixer i colaborar amb en Jaime. Li desitgem molta sort amb el seu nou local, encara que sabem que l’èxit està garantit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code