Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header
Just another WordPress site
Header

Final del lloguer de renda antiga. El perill de perdre les nostres botigues històriques

gener 12th, 2015 | Posted by admin in Actualitat del sector

colmado quilez1L’any ha començat mogut per alguns comerços. Com ja deus haver sentit, a partir de l’1 de gener han deixart d’estar en vigor els contractes de lloguer de renda antiga que tinguin com arrendatari persones jurídiques. A la pràctica, suposarà el final dels contractes que afecten a les botigues històriques que fins ara, es beneficiaven d’un lloguer inferior al del mercat actual.

Han estat moltes les veus que s’han alçat en contra d’aquest canvi. La por principal és que aquests locals amb solera passin a mans de grans cadenes que ja proliferen en el centre de les nostres ciutats, perdent un patrimoni importat i donant una uniformitat al nostre paisatge comercial molt allunyat del que era anys enrera. Per aquest motiu, algunes d’aquestes botigues s’han agrupat per demanar que se les declari patrimoni de la ciutat i es protegeixi la seva activitat. Diuen que així s’evitaria el degoteig de tancaments i trasllats a zones menys cèntriques i més econòmiques.

Colmado Quílez. Negociació i nous projectes

Davant d’aquest panorama, hi ha qui ha sabut o pogut negociar amb els propietaris dels locals per arribar a un acord intermig. És el cas del llegendari Colmado Quílez, situat a la cèntrica Rambla Catalunya de Barcelona. La Direcció de Quílez llogarà part de les actuals oficines i magatzem per obrir una xarcuteria amb espai dedicat també al vi i el cava. Continuarà amb la seva característica selecció gourmet però en un entorn nou, encara que, com diu Faustino Muñoz, Director de l’establiment, “volem conservar el look de botiga amb solera que ens ha distingit fins ara”. D’aquesta manera, el local tal i com es coneix, es mantindrà obert mentre es fan les obres en un espai més ampli i actualizat. La inauguració del nou Colmado Quílez, “on continuarem fent degustacions i totes les activitats que ens caracteritzen”, es preveu en uns dos mesos.

colmado quilez2Aquest és un cas amb final feliç que cel.lebrem des de Casa Boix. També volem retre homenatge a tots aquells professionals que es veuran obligats a tancar la persiana. Les botigues històriques, siguin del sector que siguin, formen part del nostre patrimoni. Per això, val la pena trobar sol.lucions que satisfacin totes les parts.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code