Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header
Just another WordPress site
Header

Author Archives: admin

Què difícil és tornar a la rutina… Els que més pateixen els canvis són els petits, que després de tot l’estiu menjant a deshores i gaudint dels dolços i els gelats, han d’adaptar-se a una dieta més regular i a la disciplina dels menús de l’escola. Encara que, reconeguem-ho, estàvem desitjant que arribés el moment en el qual els nens tornessin a l’escola… són dies de força estrès. Però tranquils! Setembre passa i amb aquests petits trucs, els més petits tornaran a la rutina alimentària sana i ordenada sense problemes.

Així que, pren nota, i no desesperis!

  1. Tingues una actitud positiva: si els peques ens veuen atabalats entendran que la tornada a casa es el pitjor! Per aquest motiu, intentem divertir-nos… En els menjars, si ens trobem amb nens rebels davant les verduretes que no han menjat durant l’estiu, podem intentar camuflar-les i presentar el plat de forma divertida. Per exemple, en lloc d’un simple pit de pollastre amb verdures, pots fer un rotllet de pollastre farcit de pernil cuit i bròquil.

AF WEB CASA BOIX OK

  1. Planifica els menjars: sentir que ho tens tot sota control ajudarà a reduir l’estrès d’aquests dies. Elaborar un esquema setmanal, amb aliments variats, contribuirà a millorar la nostra alimentació i la dels nens. Per exemple, hi ha aplicacions com KEKO (que pots trobar a la App Store d’Apple) que ens permet fins i tot, elaborar menús per al·lèrgics al gluten i la lactosa, on hi cabrien perfectament els nostres productes, aptes per aquest col·lectiu. També pots fer servir taules d’aliments per omplir amb la col·laboració de tota la família, com aquestes tan divertides: http://bit.ly/1JH0IMi. T’ajudaran a combinar els menús de l’escola amb la resta dels menjars!
  1. Dóna’ls-hi energia per a tot el dia! Sembla mentida com aguanten els ens, sempre amunt i avall… No paren! És fonamental aportar-los l’energia que necessiten per a tanta activitat, com per exemple, una bona dosi de proteïnes. Sabies que 100 grams de pernil cuit Casa Boix aporten entre el 6% i el 8% de la quantitat recomanada de ferro per l’organisme?
  1. Fomenta els bons hàbits alimentaris: després de l’estiu, la disciplina en els menjars ha quedat enrere… Per això s’ha de tornar a fer èmfasi en els bons hàbits alimentaris. Cinc àpats al dia, que incloguin proteïna, hidrats de carboni, greixos bons, minerals i líquids són la base d’una bona alimentació. A més, ara que comença l’escola, l’esmorzar és més important que mai! Una bona torrada de pa amb gall dindi acompanyada d’un bon got de llet i cacau i suc de taronja seran més que suficients per començar el dia a tope.
  1. Simplifica! Hi ha dies en els quals tot se’t fa una muntanya i no tens temps ni ganes de cuinar. Aprofitant que encara fa bon temps, emporta’t als més petits al parc i dóna’ls-hi un entrepà, això sí, ben sa. Aquí et deixem una recepta amb pit de pollastre, amanida i formatge fresc er llepar-se els dits!

Tot el sabor amb un 50 % menys de sal

Sentir-se lleuger és sentir-se bé. Per a aconseguir-ho, és necessari que tinguem cura de la nostra dieta, no només en ingestes de greix, si no també, en el consum de sal. Amb aquesta premissa, Casa Boix ha elaborat la seva gamma de pernil cuit i gall dindi amb un 50% menys de sal, conservant el sabor original dels nostres productes i el sistema d’elaboració artesana que ens caracteritza. Uns productes d’alta qualitat gastronòmica perfectament compatibles amb una dieta baixa en calories i cardiosaludable.

pavo-reducido-sal

No és el mateix baix en sal que reduït en sal

En els productes càrnics baixos en sal bàsicament el que es fa és substituir la sal comú (clorur de sodi) per clorur potàssic. S’ha de pensar que el sodi és precisament el que provoca la hipertensió. El problema de fer servir clorur potàssic és que dóna mal sabor amb el que obliga a fer servir més additius de l’habitual i necessari per emmascarar-lo

Tot i així, un pernil o gall dindi reduïts en sal com els que elabora Casa Boix de forma artesana, ens permet disminuir la ingesta de sal, però sense renunciar al seu gust característic. De fet, la Unió Europea és defensora dels productes reduïts en sal i considera que ho són quan porten menys d’un 25 % del contingut mig del mercat. En aquest sentit, a Casa Boix hem aconseguit mantenir el mateix sabor amb el 50% menys de sal, quelcom que ens diferencia de la resta de productes d la mateixa gamma. A més a més, la majoria de pernils cuits i galls dindi del mercat porten uns 22 gr de sal / Kg, especialment els productes més industrials. La línia de cuits reduïts en sal Casa Boix conté només 0 gr/ Kg.

Els teus aliats per a la retenció de líquids i la dieta

La retenció de líquids és la gran enemiga en moltes dietes. Sempre pensem en els Kg que aprimem, però també s’ha de pensar en el volum. A més, la retenció de líquids pot fer que engreixis fins a 2 Kg d’un dia per l’altre. Un dels consells fonamentals per a combatre-la és disminuir notablement la ingesta de sal. Per aquest motiu, comptar amb l’opció d’un pernil cuit o gall dindi reduïts en sal, t’ajudaran a mantenir a ratlla la retenció de líquids. A més, aquests productes de Casa Boix són baixos en greixos, amb el que els fan molt compatibles amb una dieta baixa en calories.

Una dieta cardiosaludable

La OMS afirma que el 80 % dels infarts de miocardi són previsibles i que 23,3 milions de persones podrien morir per malaltia cardiovascular el 2030. Amb aquestes xifres, encara tens dubtes de l’important que és tenir cura del teu cor?

Fer exercici a diari, reduir l’estrès, no fumar, reduir el consum d’alcohol, mantenir una dieta equilibrada i disminuir el consum de sal són pautes que hem de seguir per mantenir en forma la nostra salut cardiovascular.

En una dieta en la qual es controli el consum de sal estem previnguts davant el risc d’accidents cardiovasculars, com el vessament cerebral o els infarts de miocardi. La Fundación Española del Corazón ens dóna bons consells al respecte.

Reduït en sal no vol dir ni insípid ni avorrit

pavo-reducido-en-sal-casa-boixQuan un metge ens diu que hem de reduir el consum de sal per risc de malaltia cardiovascular o quan estem fent dieta per aprimar-nos, el primer que es pensem es que el teu menjar serà avorrit i sense sabor. Un dels motius pels quals ens sentim especialment orgullosos a Casa Boix és que, a més de ser saludables, els nostres pernils cuits y gall dindi reduïts en sal continuen sent molt adequats per a gaudir de la bona gastronomia. Per exemple, pots fer una saborosa amanida o aquest original aperitius amb virutes de pernil cuit reduït en sal Casa Boix. Son dues opcions, entre d’altres moltes, fàcils de fer, lleugeres i sanes.

Entre locals dirigits a “guiris”, una mica amagat de la ruta dels que busquen la platja, ens trobem el bar Jai-xa, un clàssic del barri de la Barceloneta, a la Ciutat Comptal. En peu des de 1955, acaba d’obrir un segon espai al costat de l’original (Ginebra, 13), però sense canviar gens ni mica la selecció de producte i filosofia.
Regentat per Jaime, nascut al barri i testimoni dels canvis que ha sofert la zona, Jai-ca és un bar amb un look molt característic i reconeixible per la seva barra i un terra de marbre blanc i negre del qual no es veu ni un pam en hora punta. Perquè el Jai-ca és un d’aquells locals de bullici, tapes i barreges. Tant pots trobar-te al del barri, de tota la vida, com el hipster que baixa del Born. Tots ells van a la búsqueda d’una canya ben fresca, un vi o vermut i, como no, de les seves magnífiques tapes, amb racions generoses, a preus molt ronables i una amabilitat poc usual a zones turístiques.

Jaica01

La barra del Jai-ca ens presenta una oferta clàssica, de tota la vida: patates braves, bombes, croquetes, pinxos moruno, xipirons, bunyols, pescaíto fregit, navalles, pop a la gallega, musclus, gambes salades… El denominador comú, i part del secret del seu èxit, és la matèria primera. Per en Jaime, la qualitat i honestedat en el producte és el que diferencia el seu local dels qui pretenen aprofitar el filó turístic de la zona, del qual, per cert, no en renega en absolut perquè són molts els estrangers que gràcies a les prescripcions i reclam de la gent del bar, acaben sucumbint.

Entre els productes seleccionats per les tapes, Jaime compta amb Casa Boix, especialment amb el beicon ibèric i el pernil cuit (encara que confesa que a casa seva, no falten també productes com el pit de gall dindi). La relació del propietari del Jai-ca amb Casa Boix es remunta a fa més de 5 anys, en els quals hem vist com es manté l’esperit del local, el bon fer i la amabilitat que ens ha captivat. I és que en Jaime és una d’aquelles persones que, a més de ser un professional del sector, t’atrapen amb històries i anècdotes. És impossible no riure quan recorda el mític lloro “Valdemoro”, un clàssic del Jai-ca des de la seva obertura. També ha estat testimoni de com es reunien els membres del PSUC al seu bar, entre d’altres moltes coses.

Jaica02

Per a Casa Boix, és un plaer conèixer i colaborar amb en Jaime. Li desitgem molta sort amb el seu nou local, encara que sabem que l’èxit està garantit.

Quin tipus d’exercici físic prefereixes?

February 24th, 2015 | Posted by admin in Hàbits saludables - (0 Comments)

tendencias fitness casa boix1A Casa Boix estem convençuts que el benestar i la salut comencen per una alimentació equilibrada, amb matèries primeres seleccionades i naturals, així com l’exercici físic regular. A principis d’any és un clàssic apuntar-se al gimnàs per complir amb la segona part d’aquesta equació, encara que ja sabem el difícil que és ser constants!

Per tal d’inspirar-te i ajudar-te a escollir el tipus d’exercici que més va amb el teu estil de vida, avui et parlem de l’estudi que acaba de presentar el reputat American College of Sport Medicine, que ha realitzat enquestes a més de 3.400 entrenadors personals, instructors de fitness, metges i experts en exercici de tot el món. El seu objectiu és establir un ranking de tendències fitness d’acord amb les necessitats actuals de salut i benestar.

El top d’aquestes tendències durant el 2015 és per l’entrenament amb pes corporal. Són activitats que no requereixen de material addicional, econòmiques i fàcils de realitzar a qualsevol lloc. Així que, comença a practicar flexions perquè seran el no va més d’aquest any!

Una bona opció, si tens l’agenda a tope però no vols deixar de fer esport, és l’entrenament intervàlic d’alta intensitat en el qual, durant 30 minuts, es combinen exercicis intensos amb petites pauses de recuperació.

Els entrenaments de força, les sessions d’entrenament personal i els exercicis orientats a la pèrdua de pes són els següents a la llista.

tendencias fitness casa boix2

I si pensaves anar guardant l’esterilla, oblida-t’en! Continua la febre del Yoga i és que, a més de ser una forma molt atractiva de fer exercici, ens proporciona salut y relaxació. Inclou Power Yoga, Yogalates, Bikram, Ashtanga, Vinyasa… No ens estranya que sigui una de les activitats físiques amb més fans del moment!

Altres de les tendències que complerten la llista són els entrenaments per a persones grans i el fitness funcional (orientat a millorar l’equilibri).

Ara que ja coneixes les tendències de fitness pel 2015, amb quina et quedes? Sigui como sigui, l’exercici forma part d’una vida saludable i  combinat amb una bona alimentació, et proporcionarà benestar i una bona dosi d’endorfines de la felicitat!

colmado quilez1L’any ha començat mogut per alguns comerços. Com ja deus haver sentit, a partir de l’1 de gener han deixart d’estar en vigor els contractes de lloguer de renda antiga que tinguin com arrendatari persones jurídiques. A la pràctica, suposarà el final dels contractes que afecten a les botigues històriques que fins ara, es beneficiaven d’un lloguer inferior al del mercat actual.

Han estat moltes les veus que s’han alçat en contra d’aquest canvi. La por principal és que aquests locals amb solera passin a mans de grans cadenes que ja proliferen en el centre de les nostres ciutats, perdent un patrimoni importat i donant una uniformitat al nostre paisatge comercial molt allunyat del que era anys enrera. Per aquest motiu, algunes d’aquestes botigues s’han agrupat per demanar que se les declari patrimoni de la ciutat i es protegeixi la seva activitat. Diuen que així s’evitaria el degoteig de tancaments i trasllats a zones menys cèntriques i més econòmiques.

Colmado Quílez. Negociació i nous projectes

Davant d’aquest panorama, hi ha qui ha sabut o pogut negociar amb els propietaris dels locals per arribar a un acord intermig. És el cas del llegendari Colmado Quílez, situat a la cèntrica Rambla Catalunya de Barcelona. La Direcció de Quílez llogarà part de les actuals oficines i magatzem per obrir una xarcuteria amb espai dedicat també al vi i el cava. Continuarà amb la seva característica selecció gourmet però en un entorn nou, encara que, com diu Faustino Muñoz, Director de l’establiment, “volem conservar el look de botiga amb solera que ens ha distingit fins ara”. D’aquesta manera, el local tal i com es coneix, es mantindrà obert mentre es fan les obres en un espai més ampli i actualizat. La inauguració del nou Colmado Quílez, “on continuarem fent degustacions i totes les activitats que ens caracteritzen”, es preveu en uns dos mesos.

colmado quilez2Aquest és un cas amb final feliç que cel.lebrem des de Casa Boix. També volem retre homenatge a tots aquells professionals que es veuran obligats a tancar la persiana. Les botigues històriques, siguin del sector que siguin, formen part del nostre patrimoni. Per això, val la pena trobar sol.lucions que satisfacin totes les parts.

Una edició més ens trobem a Alimentària, el millor dels marc per a presentar un nou producte del qual a Casa Boix estem especialment orgullosos, per la seva qualitat i també perquè s’adequa a les tendències de consum del moment: el Pit de Gall dindi reduït en sal.

_MG_4678

Conservant les particularitats del Pit de Gall dindi Casa Boix, saludable, fresc i elaborat a base de carns meloses dels millors galls dindi de criança selecta, el nou Pit de Gall dindi, amb un 50% menys de sal, contribueix a mantenirnos en forma i millorar el nostre estat de salut. Per exemple, reduint la presió arterial. D’aquesta manera, s’actua sobre un dels factors de risc en malalties cardíaques i algunes infeccions renals. A més, amb una dieta en la qual es controli el consum de sal, estem previnguts davant el risc d’accidents cardiovasculars, com el vessament cerebral. I és que, el fet que el Pit de Gall dindi Casa Boix tingui poc greix saturat, juntament amb el reduït contingut en sal, fan que sigui un aliment molt adequat per una dieta cardiosaludable. Però, a més, està clar que la disminució del consum de sal en l’alimentació ens ajuda a disminuir la retenció de líquids, millorar el nostre benestar i, és clar, contribuir a l’èxit en dietes d’aprimament.

Saludable i gustós!

Un dels motius pels quals en sentim especialment orgullosos del nou Pit de Gall dindi reduït en sal Casa Boix és que, a més de ser saludable, continua sent molt adequat per gaudir d’una bona gastronomia. Per exemplie, què us sembla unes copes de Pit de Gall dindi reduït en sal al form amb ous a l’estil florentí i salsa Mornay? O Pit de Gall dindi amb pinya natural, mató i pebre?

AF WEB CASA BOIX OK

Encara que soni a tòpic, consumir un producte reduït en sal no ha de significar renunciar al sabor. Aquest ha estat el nostre repte. Volem, en definitiva, contribuir a millorar l’estat de salut dels consumidors mantenint sempre els paràmetres de qualitat i elaboració natural que ens distingeixen.

Paleta ibérica asada y adobada Casa Boix

December 5th, 2013 | Posted by admin in Els nostres productes - (0 Comments)

“TEXTURA MELOSA, SABOR INTENSO Y MUY FÁCIL DE HACER”

Ahora que llega la Navidad es el momento perfecto para disfrutar de la Paleta ibérica asada Casa Boix,  un producto muy idóneo para sorprender en cualquier celebración familiar o con amigos. La principal razón es porque se elabora de una forma muy rápida y sencilla. Además, nos permite servir hasta 10 raciones.

Para degustar la paleta ibérica sólo es necesario precalentar el horno durante unos minutos a 220ºC y posteriormente asarla regada con una copa de vino blanco durante unas dos horas a una temperatura de 180ºC. Transcurrido este tiempo, estará lista para servir y disfrutar de su carne tierna y melosa y de su sabor suave además de sorprendente. Lo podéis ver mejor en este video.

Además, en Casa Boix sugerimos diferentes guarniciones para amenizar su consumo. Por ejemplo, algo sencillo pero muy bueno: acompañarla de puré de patata o compota de manzana. Si queréis algo más elaborado, podemos complementar el plato con setas, patatas, romero y chalota confitada. También combina a la perfección con higos, uvas y rúcula, haciendo así una opción más dulce. Si nos apetece algo más suave y cremoso, ¿por qué no acompañarla de una crema de guisantes y puré de coliflor? Para los que buscan una opción más ligera, sugerimos acompañarla de flor de calabacín y alcachofa confitada.

AF WEB CASA BOIX OK

Una receta que también nos gusta mucho, si sois amantes del contraste dulce salado, es esta salsa fría de mermelada de frambuesa y naranja:

Ingredientes:

1 frasco de mermelada de frambuesa
2 naranjas
Mantequilla
Mostaza en grano (de Dijon “à l’ancienne”)

Pelar una naranja y cortar la piel en juliana. Ponerla en una sartén con mantequilla y freírla un poco (para que suelte aroma y adquiera color amarillento).
Poner la piel en un bol y añadir el zumo de 1 ó 2 naranjas según la cantidad de salsa que se desee obtener.
Por cada naranja añadir una cucharadita de postre de mostaza en grano.
Agregar toda la mermelada de frambuesa y mezclar bien.

Una opción de alto nivel gastronómico

Nuestra propuesta, además de fácil de hacer, se elabora a partir de paletas ibéricas frescas de excelente calidad seleccionadas cuidadosamente y siguiendo los mismos procesos que aplicamos en toda nuestra gama de productos. Lo hacemos de forma artesanal, respetando los tiempos naturales de cada uno de los procesos.

Asimismo, En Casa Boix también hemos querido cuidar la presentación. Por eso, la Paleta ibérica viene en una caja de diseño elegante, muy adecuada para regalo.

IMG PACKAGING PALETA IBERICA

Así es nuestra Paleta ibérica asada. Sólo nos queda desearos suerte en el próximo sorteo. Esperamos haberos dado ideas para disfrutarla igual que lo están haciendo nuestros clientes y amigos, los fans número 1 del producto.

“Ahora se está empezando a reconocer la labor del profesional charcutero”

Paco San MauricioFrancisco Royo, Paco, regenta junto a su mujer la charcutería De San Mauricio, entre los barrios de Gracia y La Sagrada Familia. Llegó a este negocio casi por casualidad, hace 14 años. Unos años que le han dado para mucho. Por ejemplo, para convertirse en un reputado cortador de jamón, demandado por diferentes marcas del sector para sus degustaciones. Una de ellas es Casa Boix, con quien colabora en las degustaciones de Paleta ibérica asada. “Una cosa es cortar y otra bien diferente es explicar el producto, saber motivar a la persona que lo está probando, hacer que sea una cata más memorable”.

Con este talante es natural que sea uno de los profesores de la escuela del Gremi Carn, en Barcelona, donde enseña a los alumnos sus secretos en el arte de cortar jamón. “Con aulas como la del Gremi o la de La Boqueria se está contribuyendo a dignificar el perfil del profesional charcutero. Ahora se reconoce su labor, también gracias a los cocineros, que cada vez más confían en nosotros a la hora de escoger un buen corte de carne, por ejemplo”.

Le pedimos un consejo para disfrutar del jamón cocido Casa Boix, producto de referencia en su establecimiento: “con un jamón de alta calidad como este, mi consejo sería quizás el de comprarlo en su justa medida, lo que necesites para el mismo día, sin tener que conservarlo demasiado tiempo en la nevera. El gusto, recién cortado, es mucho mejor”. Además, defiende que “aunque sea para hacer libritos de lomo, el jamón, ¡mejor de calidad!”.De San Mauricio3

De San Mauricio es una tienda de referencia en el barrio. Los jamones ibéricos que se ven desde el escaparate y la forma de cortarlosson el mejor reclamo, pero no los únicos. Paco ha querido diferenciarse con productos de excelencia, de calidad, con marcas seleccionadas y proveedores de largo recorrido. Entre estos productos, destaca, por ejemplo, que el pavo está teniendo un cierto crecimiento “porque además de ser sano, se está redescubriendo su versatilidad de consumo. Casa Boix, con sus recetas, puede ser una fuente de inspiración”.Sobre la Paleta ibérica asada, producto que conoce bien, destaca que es una opción muy fácil de hacer “lo riegas con un chorrito de vino y lo metes en el horno horita y media, y ¡listos! No conozco a nadie que no le haya gustado”.

Como se puede ver, Paco es un profesional quedefiende su trabajo con buen hacer. Tiene claro que no hay que parar, que hay que estar al día de las tendencias, innovar dentro de lo posible. Para Casa Boix es un placer tenerlo, además de como cliente, como colaborador.De San Mauricio1

Jamón Cocido Casa BoixEn Casa Boix trabajamos día a día para elaborar nuevos productos, para innovar en el mundo de los embutidos cocidos. Sin embargo, no cabe duda que, en nuestro ADN, en nuestra esencia, lo que más nos define es el jamón cocido. Con él nos hemos presentadoa nuestros clientes y consumidoresdesde hace cincuenta años, manteniendo nuestra fórmula tradicional basada en la elaboración artesanal.

La idea que tenemos en Casa Boix es que el jamón cocido es mucho más que un embutido para consumir en dietas o bocadillos. Para nosotros es un producto versátil, que puede consumirse tanto como en un primer plato (por ejemplo, en una ensalada o en rollitos de jamón cocido caramelizado con piña) o como segundo plato, a la plancha. Además, si quieres ser original,prueba a hacer un entrante de virutas de jamón cocido, con un toque de limón, un poco de pimienta negra y aceite. ¡Te sorprenderá el éxito que tiene en un pica pica!

Por último, si nos ponemos exóticos,como se ve en las recetas que puedes encontrar en nuestra página web, se puede consumir, por ejemplo, acompañado de ingredientes como la mostaza, el wasabi o la piña natural (http://www.casaboix.es/es/r-jamon-cocido-receta1.php y http://www.casaboix.es/es/r-jamon-paleta-ahumados-receta1.php).

Actualmente contamos con las siguientes variedades: Jamón cocido extra, Jamón cocido extra piel, Jamón cocido extra piel Selección, Jamón cocido extra lata y Jamón cocido extra lata / piel. Todos ellos son elaborados con jamones enteros de cerdo que han estado alimentados de manera natural, con cereales y sin grasas animales.

Receta Jamón Cocido Casa Boix

Tierno, meloso y de sabor auténtico

El jamón cocido Casa Boix tiene un gusto suave en boca, un gusto a carne y azúcares caramelizados. Además, podemos notar la mezcla de especias que usamos en su elaboración. Este gusto suave y redondo se debe, fundamentalmente, a que no usamos aromas de jamón, ni glutamato. El bouquet del producto se desarrolla al hacer una maceración larga de la carne en salmuera.

Dentro de la variedad del jamón cocido Casa Boix, hemos elaborado también el Jamón cocido en piel, cuya grasaacumulada debajo de la piel le da más sabor y melosidad.

La gama se completa con el jamón cocido ahumado.Se elabora con la misma minuciosa selección de la materia prima y cuidadosa elaboración de nuestro jamón cocido pero aportando un ligero toque ahumado de madera natural de haya.

La excelencia del jamón cocido ibérico

Siempre decimos que el jamón ibérico es el Ferrari del jamón cocido. En éste el gusto a carne es mucho más intenso y, además, la infiltración de grasa que da la genética ibérica hace que le producto sea mucho más gustoso y meloso.

Como se puede ver, lo importante para Casa Boix es mantener el nivel de calidad y elaboración artesanal que nos caracteriza. Pero un puntito de innovación tampoco va mal, así que ya avanzamos que estamos trabajando en una novedad en la que esperamos ofrecer un original y sabroso jamón cocido, con alguna sorpresa…

Festín gastronómico por Europa

August 2nd, 2013 | Posted by admin in Actualitat del sector - (0 Comments)

Seguro que muchos de vosotros empezáis hoy vuestras vacaciones, y quizás, estéis pensando en visitar algún país europeo. Es, pues, un buen momento para hacer un viaje virtual por los mejores rincones gourmet del continente, para recordar espacios especiales donde encontrar productos de calidad en un entorno diferente. Caviar beluga albino, terrinas de foie gras, azafrán en hebras, almejas gallegas, laminitas de oro comestible, vinos como el Petrus o el Margaux, trufas negras y blancas, vainillas de Tahití, chocolates de Madagascar, mostaza con flores de violetas… Esto son algunas de las perlas que podemos encontrar ¿No se os hace la boca agua?

 

FAUCHON (París, Francia)

fauchonDesde su inauguración en 1886, primero como bodega de excepción y luego como el salón de te más sofisticado de la ciudad, Fauchon es el gran referente de la gastronomía de lujo en París. En la tienda de la place de la Madeleine no se pasa por alto ningún detalle: la decoración, la presentación, la organización, la pulcritud. Todo destila glamour y elegancia para acompañar el objetivo básico de la marca: seleccionar productos de primerísima línea en todo el mundo y ofrecer creaciones originales, nobles, sabrosas y, al mismo tiempo, de una cuidada estética.
Entre los productos estrella, hay una repostería y bollería sublime, tés aromáticos, vinos y champán, especias y conservas exóticas –como el cangrejo real de Kamchatka, que proviene del estrecho de Bering–, platos preparados, quesos, trufas, foie gras, patés, terrinas, salmones. El paraíso de las delicatessen. Están organizadas por secciones y, en cada una, hay un chef que orienta y propone recetas y acompañamientos. Todas estas delicias se pueden degustar allí mismo, en unas bonitas mesas altas, o llevar a casa.
24-29 Place de la Madeleine. www.fauchon.com

 

KaDeWe (Berlín, Alemania)

kadeweNo sólo es uno de los más lujosos de Berlín y de los más grandes de Europa sino que, para muchos, el berlinés KaDeWe es el mejor mercado de delicatessen del mundo. Una leyenda en el ambiente gourmet. El KaDeWe (Kaufhaus des Westens o, en español, “Almacenes de Occidente”) fue fundado en 1907 por el empresario judío Adolf Jandorf y transitó más de un siglo turbulento acompañando la historia alemana: fue reconstruido varias veces, cambió otras tantas de propietarios, y fue bombardeado y cerrado durante la Segunda Guerra Mundial. Reabrió en 1950 con dos plantas y, seis años más tarde, se inauguraron los siete pisos que tiene actualmente. Las legendarias plantas gourmet se encuentran en el sexto y séptimo piso, con más de 33 mil exquisiteces: salmón ahumado noruego, una inusitada variedad de quesos –aseguran que hay más de 1300 clases de quesos–, carnes y embutidos –lógicamente, salchichas de todo tipo, jamones de cerdo de Westfalia y ahumados de Hosltein–, cientos de etiquetas de vinos de todo el mundo y conservas, chocolates Fauchon, Godiva, Neuhaus y Valrhona, restaurantes, puestos de degustación y cafés.
Tauentzienstrasse 21. www.kadewe.de

 

FOOD HALL de HARRODS (Londres, Reino Unido)

harrodsUn destino clave para los amantes de los espacios gourmet y una de las grandes atracciones turísticas de Londres. Aquí se pueden encontrar las marcas más exclusivas del planeta y los productos más extravagantes en medio de una decoración lujosísima, para algunos hasta demasiado opulenta: una botella de vino Petrus de 1982 ; sal proveniente del corazón del Himalaya; azafrán de las montañas Atlas; té de perlas de jazmín. Hay varias secciones con asesores y expertos en cada área, espacios para degustación y servicios exclusivos, como helados y postres personalizados. Huele a especias exóticas, a condimentos riquísimos, a café. Hay restaurantes de diversas nacionalidades en los que se sirven desde un té o unas tapas hasta los platos más sofisticados. Un lugar para sentirse un rey.
87-135 Brompton Road, Knightsbridge. www.harrods.com

 

VOLPETTI (Roma, Italia)

volpettiLos hermanos Claudio y Emilio Volpetti –originarios de Norcia, Umbría– abrieron en 1973 una tienda en el barrio de Testaccio que, con el tiempo, se transformaría en un icono para los amantes de la buena comida. Los romanos adoran sus entremeses fritos, sus flores de calabacín, sus aceitunas rellenas, sus lasañas para llevar y comer en casa. Basta con traspasar la puerta de Volpetti para que alguno de los hermanos, o Alessandro, de la nueva generación de la familia, convide un quesito especial italiano –manjar de los dioses–, un prosciutto de Parma o una porción de pizza. ¿Cómo probar tantas maravillas sin que uno termine saliendo con la billetera vacía? Difícil respuesta, porque en Volpetti tienen lo mejor de la gastronomía italiana, nada menos, más que una variadísima selección de productos originales de todo el mundo.
Todo es una gran tentación: quesos, carnes, panes, tortas, hongos secos, trufas frescas, vinos, aceites de oliva, una variedad inimaginable de pastas, terrinas.
A la vuelta de la esquina está “Volpetti più”, una tavola calda donde sirven almuerzos o cenas informales. Ninguna visita a Roma estaría completa sin pasar por aquí.
Vía Marmorata 47, Testaccio. www.volpetti.com